Ditjes en Datjes -8-

In de boekenwereld gebeurt er nog wel eens wat. Hier een paar van de leukste ditjes en datjes waar jij (en ik) zelf ook aan mee kan doen.

Voor de duidelijkheid, de winacties die hier genoemd worden, worden niet door mij georganiseerd, maar ik kwam ze tegen, via-via. En ik doe zelf ook mee!

Deze keer

Een blog hop, een aantal boekenuitjes, en een aantal winacties: genoeg te beleven!

***

Giveaway Blog Hop

Literary Giveaway Blog HopVaak schrijf ik hier over boeken die je kunt winnen op andere websites. Nu iets over een winactie op deze website.

Nu nog niet, maar eind juni organiseert Leeswammes (dat ben ik!) een giveaway blog hop op haar Engelse blog. Dat is een actie waarbij een aantal boekenblogs boeken weggeven en via mijn blog met elkaar in verbinding staan. Zo kunnen lezers van één blog ook naar andere blogs “hoppen” en daar een boek (of een andere boekgerelateerde prijs) winnen.

De meeste blogs zijn Engelstalig, maar dat heeft De Boekblogger er niet van weerhouden zichzelf ook in te schrijven. Ik ben van plan een Nederlandstalig boek weg te geven aan een gelukkige winnaar in Europa. Dus mijn Belgische volgers (en Ierse!) kunnen ook meedoen.

Op het moment hebben zich bijna 50 blogs aangemeld en het zit erin dat dat er meer worden. Heb je zelf een boeken blog of website en je ook meedoen met de blog hop (door een boek weg te geven) kijk dan hier. Je artikel waarin je een boek weegeeft hoeft niet in het Engels te zijn. Als je een boek wilt winnen, moet je nog even wachten. Daarover later meer! 🙂

.

Avond van het Spannende Boek

Avond van het Spannende Boek

Juni is de maand van het Spannende Boek. Er zijn overal in het land signeersessies en lezingen en Simone van der Vlugt heeft een geschenkboek geschreven dat je bij de boekhandel gratis krijgt als je voor €12.50 aan boeken koopt.

Op donderdag 31 mei is er de Avond van het Spannende Boek in Amsterdam. Hier treden allerlei schrijvers op, onder wie Simone van der Vlugt en de Engelse Kate Mosse. Verder is er een schrijfworkshop, vertelt het Nederlands Forensisch Instituut over nieuwe ontwikkelingen in forensische opsporing, er is een literaire rechtbank en een forensisch psychiater, en nog veel meer.

Klinkt goed? Kijk HIER voor meer informatie en HIER voor korting op je kaartje.

.

Festival van het gesproken woord: De geest moet waaien

De geest moet waaien

1 t/m 3 juni in Arnhem: Het festival van het gesproken woord met schrijvers zoals Tommy Wieringa, Tom Lanoye, Nico Dijkshoorn, en P.F. Thomése.

Er gebeurt het hele weekend vanalles in Arnhem, dus kijk zelf HIER voor een overzicht.

.

Winactie: Moeder weet beter:

Het ziet er allemaal goed uit van Anke ten DoeschateHet ziet er allemaal goed uit beschrijft de machteloosheid van een moeder, toont hoe traumatisch het is als je niet wordt gehoord en laat zien hoe belangrijk het is om altijd op je intuïtie te vertrouwen.

Echt gebeurd!

Winnen: LIKE de facebookpage HIER. Je kunt tot 6 juni meedoen.

.

.

Winactie: Carlos Ruiz Zafón

Septemberlichten van Carlos Ruiz ZáfonKijk, een boek van Carlos Ruiz Zafón, daar maak je mijn tienerzonen blij mee, en indirect mij ook, want dan zitten ze weer lekker te lezen!

Carp organiseert deze winactie. Een boek over twee tieners die verliefd worden en samen een duister geheim ontdekken.

Winnen: mailtje sturen. De actie eindigt 24 mei dus weer er snel bij!

Meer informatie HIER.

.

Win 6 boeken van The House of Books

The House of Books

Bij uitgeverij The House of Books kun je nu een aantal boeken winnen (waaronder Het ziet er allemaal goed uit waarover ik het hierboven al had.)

Winnen: Beantwoord een vraag en stuur een mailtje. De actie eindigt 31 mei.

Meer informatie HIER.

.

Winactie: China in de nabije toekomst

De vette jaren van Chan Koonchung

Miss Yvy heeft weer een leuke winactie: het boek De vette jaren van Chan Koonchung. Het gaat over het China van de nabije toekomst. Het boek werd in China zelf niet uitgegeven vanwege de controversie erachter.

Winnen: Stuur een mailtje. Er staat niet bij wanneer de actie eindigt, dus doe het snel!

 Meer informatie HIER.

.

Winactie: Drie vrouwen

De derde engel van Alice Hoffman

De krant De Telegraaf heeft een winactie met het boek De derde engel van Alice Hoffman. Over drie vrouwen die door de jaren heen met elkaar verbonden zijn.

Winnen: Formulier invullen. Je kunt nog tot 24 mei (morgen!) meedoen.

.

.

.

Ik ben benieuwd of je ergens aan meedoet.

Laat het eens weten!

12 reacties op “Ditjes en Datjes -8-

  1. Ik heb je site ontdekt en ik vind het top dat je ons naar boekenprijsvragen leidt!! Meteen meegedaan. Ik waardeer het zeer dat je je voor anderen inspant. Aan de House of Books prijsvraag meegedaan en ook aan die van MissYvy. Nu nog winnen. Maar jij in elk geval bedankt!!

    • Inge, leuk dat je reageert. Het kost soms best wel wat tijd om zo’n artikel te schrijven dus is het heel fijn om te lezen dat het gewaardeerd wordt.

      Veel succes, hopelijk win je een leuk boek voor in de zon!

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s