Recensie: De Burwood Baby’s van Sarah May

De Burwood Baby's van Sarah May

Dit boek kreeg ik ter recensie voor de boekgrrls, een online boekengroep voor vrouwen. Regelmatig wordt er een recensieboek aangeboden die één van de grrls dan gaat recenseren.

Van Sarah May heb ik al eerder een boek gelezen, De Prendergast Road Kronieken, wat ik erg amusant vond. Verder had ik de eerste hoofdstukken ook al gelezen en besloten dat dit boek de moeite waard was om te lezen.

De Burwood Baby’s: Waar het over gaat

Burwood is een Engels stadje onder Londen, waar het goed wonen is. Het heeft één van de hoogste levensverwachtingen van Engeland en de één van de laagste percentages tienerzwangerschappen.

In de zomer vóór hun eindexamenjaar zijn de vier vriendinnen Vicky, Grace, Saskia en Ruth allemaal nog maagd. Maar als de school weer begonnen is, blijken ze allevier zwanger te zijn. Dat is voer voor journalist Frank Barlow, die met zijn bericht de media binnenhaalt in het rustige stadje.

Ondertussen moeten de meisjes besluiten of ze hun babies willen houden of niet. Niet makkelijk, omdat de vader van de één en de broer van de ander bij ook bij hebben gedragen aan de nieuwe generatie door met een vriendin van hun dochter resp. zus een relatie aan te gaan. Zij zijn dus dubbel betrokken bij de zwangerschappen.

De Burwood Baby’s: Wat ik ervan vond

Dit boek was minder “sensationeel” dan ik verwachtte. Het ging vooral over de meisjes, hun geliefden, en over wat nu te doen. Zo hebben we een kijkje in de huiskamer van vier moderne Engelse gezinnen: een echtpaar waarvan de relatie op zijn laatste benen loopt, een alleenstaande verslaafde vader, een alleenstaande moeder met hoge verwachtingen van haar dochter, en een echtpaar dat zelf nog druk doende is om een kind te verwekken.

Geen van allen zijn ze blij met de aankondiging van hun respectievelijke dochters dat er een baby aan zit te komen en ze doen dan ook hun best om de meisjes af te raden door te gaan met de zwangerschappen. Maar ieder heeft zo zijn eigen idee wat ze het beste kan doen.

Het is een vrolijk verhaal, ookal hebben de gezinnen het moeilijk genoeg zelfs voordat de zwangerschappen aangekondigd zijn. Het is komisch geschreven en leest heerlijk door.

Mijn waardering: 4/5

Aantal bladzijden: 320

Gepubliceerd in: 2012, uitgeverij Signatuur

Vertaald uit: het Engels (The Rise and Fall of the Wonder Girls, 2009)


4 reacties op “Recensie: De Burwood Baby’s van Sarah May

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s