Ditjes en Datjes -7-

In de boekenwereld gebeurt er nog wel eens wat. Hier een paar van de leukste ditjes en datjes waar jij (en ik) zelf ook aan mee kan doen.

Voor de duidelijkheid, de winacties die hier genoemd worden, worden niet door mij georganiseerd, maar ik kwam ze tegen, via-via. En ik doe zelf ook mee!

***

Image credit Wikipedia

Gisteren ben ik naar de film Extremely Loud and Incredibly Close geweest. Een hele aangrijpende en mooie film over een New Yorks jongetje dat zijn vader verliest tijdens 11 september. Als hij een hele tijd later een sleutel vindt in een envelop met de naam “Black” erop, begint hij aan een zoektocht naar de mijnheer of mevrouw Black die zijn vader zou hebben gekend en die weet waar de sleutel op past.

Zo komt hij op veel verschillende plaatsen en praat met veel verschillende mensen, en dat terwijl hij Asperger Syndroom heeft, een vorm van autisme. Met zijn moeder heeft hij heel weinig contact, zij is al net zo kapot over de dood van zijn vader als hij.

Op een gegeven moment krijgt hij hulp bij zijn zoektocht uit onverwachte hoek. Of het hem lukt het slot te ontdekken waar de sleutel op past (en op die manier een stukje van zijn vader terug te krijgen) valt nog te bezien. Heb je de film nog niet gezien, het is een echte aanrader!

.

Thriller:

Geen rust voor de doden van verschillende schrijvers

Geen rust voor de doden is geschreven door 26 auteurs waaronder Tess Gerritsen en Kathy Reichs. Het is één verhaal, geen verhalenbundel. Je kunt ‘m winnen bij The House of Books.

Meedoen: Like de facebookpagina en beantwoord daarna de vraag wie jouw favorite thrillerschrijver is. Je kunt tot 31 mei meedoen.

Klik HIER voor meer informatie.

.

.

Moeders en dochters:

Jackie van Maaike Schutten

Dit boek herken je misschien: het is ook een film met Carice van Houten, e.a. Twee zussen die zijn opgegroeid bij verschillende vaders gaan naar Amerika als hun moeder, die zij niet kennen, daar een ongeluk heeft gehad. Je kunt dit winnen via De Telegraaf.

Meedoen: formulier invullen. Je kunt tot 16 mei (woensdag) meedoen, dus wees er snel bij!

Klik HIER voor meer informatie.

.

Doe het lekker zelf!

Je leest regelmatig mijn recensies? Leuk! Maar misschien kun jij dat zelf ook wel. Schrijf eerst een recensie van een willekeurig boek. Als je de best bent krijg je van het tijdschrift BOEK een boek toegestuurd die je mag recenseren voor het tijdschrift. Zo wordt je ook zonder eigen blog toch nog beroemd!

Meedoen: formulier invullen (met daarop je recensie). Je kunt to 1 augustus meedoen.

Klik HIER voor meer informatie.

.

Eboeken downloaden:

 Moest jij vroeger ook de Nederlandse klassiekers lezen? Majoor Frans of Camera Obscura? Deze en andere oude boeken zijn nu gratis te downloaden via de ebooks eregalerij van de bibliotheek.

 Ik wil graag Majoor Frans nog eens lezen. Max Havelaar vond ik niets, maar die kun je hier ook vinden. 🙂

.

.

Ik ben benieuwd of je ergens aan meedoet.

Laat het eens weten!

5 reacties op “Ditjes en Datjes -7-

    • Nadine, nadat je op Like hebt geklikt, moet je nog op Inloggen bij Facebook klikken, dan komt er even later onderaan het stukje een formulier dat je kunt invullen. Je kunt het waarschijnlijk wel zien als je de facebook pagina nog een keer laadt. Ik moest inderdaad ook even kijken.

  1. Het boek extreem luid heb ik ook gelezen, een erg goed boek, al vond ik het soms wat verwarrend geschreven. Het loopt veel door elkaar waardoor ik bij bijna elk hoofdstuk weer even in moest komen. Na het lezen van het boek de film gezien, een erg goede weergave van het boek!

    Leuk die actie waarbij je een review kunt winnen in een tijdschrift ! Even kijken of ik durf mee te doen.

    • Erika, na het zien van de film (die ik heel mooi vond) heb ik niet zo’n interesse om het boek meer te lezen. Ik heb het idee dat het geen makkelijke leesvoer is (en jij bevestigt dat) plus ik ken het verhaal nu al.

      Ik heb zelf ook nog niet meegedaan aan die recensie actie! Terwijl ik er toch heel wat zo tevoorschijn kan toveren. Gewoon meedoen, Erika, niet bang zijn! 🙂

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s