Boek recensie: Beste vriend van Robert Vuijsje

Beste vriend van Robert Vuijsje

Vorig jaar heb ik het eerste boek van Robert Vuijsje, Alleen maar nette mensen, gelezen. Dat kreeg van mij 4 sterren, en ik was dus wel geinteresseerd in zijn volgende boek.

Heel anders, maar toch weer: 4 sterren.

Beste vriend: Waar het over gaat

Samuel Green is een Nederlandse beroemdheid. Niemand herinnert zich waar hij bekend om is, en zelfs hijzelf is niet in staat dit uit te leggen aan zijn zesjarige zoontje Sammy. Sammy wil hetzelfde worden als zijn papa, maar papa kan niet echt uitleggen wat hij precies voor werk doet.

Samuel Green brengt zijn dagen door met naar premières gaan, praatshows op tv doen en openingen van modewinkels bijwonen. Hij heeft weinig tijd voor zijn zoon of voor zijn vrouw, Venus, die in Suriname is geboren. Ze gelooft dat Samuel nog beroemder worden veel belangrijker vindt dan het dagelijks leven van zijn gezin en ze heeft er genoeg van. Samen met haar moeder besluit ze terug naar Suriname te gaan, en ze neemt Sammy mee.

Samuel moet kiezen tussen zijn grootste wens: zijn eigen tijdschrift, Sam, of een leven waarbij hij er ook voor zijn zoontje kan zijn.

Beste vriend: Wat ik ervan vond

Dit was een leuk boek om te lezen. Het is een satire op het Nederlandse mediawereldje waarbij, zoals in veel andere landen, er veel mensen alleen bekend zijn omdat ze bekend zijn, en die hun tijd besteden aan het meedoen met zinloze tv quizzen alleen zodat ze weer even in beeld komen.

De manier waarop Samuel omging met de kleine Sammy was geweldig. De gesprekken tussen hen zijn erg leuk. Hij is een vader, die zijn zoon graag meer wilde zien, maar zulke belangrijke dingen aan zijn hoofd heeft dat hij dat echt niet kan. In feite wordt Samuel door zijn eigen vader, Samuel Green senior, min of meer op dezelfde manier behandeld, als kind, maar ook nu nog.

Ik was het niet eens met de oplossing die Samuel vond om meer tijd met zijn zoon te kunnen doorbrengen, maar het was een onderhoudend verhaal. Makkelijk leesbaar maar wel met een diepere inhoud dan je op het eerste gezicht zou denken.

Mijn waardering: 4/5

Dit boek heb ik: uit de bibliotheek geleend

Aantal bladzijden: 224

Gepubliceerd in: 2012

Extra: Interview met Rober Vuijsje via bol.com HIER

Eén reactie op “Boek recensie: Beste vriend van Robert Vuijsje

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s