Ditjes en Datjes -2-

In de boekenwereld gebeurt er nog wel eens wat. Hier een paar van de leukste ditjes en datjes waar jij (of ik) zelf ook aan mee kan doen.

Boekenweek lezersfeest

Boekenweek SlotfeestAan het eind van de Boekenweek (14-24 maart) is er een lezers feest in Deventer: een feest voor lezers. Dat zijn wij dus met z’n allen.

Het thema van het slotfeest is Schrijvers zoeken vrienden en iedereen krijgt op 24 maart de kans om vrienden te worden met iemand anders. Eerst treden op Tom Lanoye, A.L. Snijders, Tommy Wieringa, Kees van Kooten, Willem Jan Otten, Joost Zwagerman, Franca Treur en Stine Jensen, Nico Dijkshoorn en Leon Verdonschot. Daarna kun je op verschillende locaties in de stad verder feesten.

Kijk hier voor het programma en hier voor verdere informatie.

.

Boekenborrel Wereldbibliotheek

Op dinsdag 20 Maart organiseert uitgeverij de Wereldbibliotheek een boekenborrel, ter gelegenheid van de boekenweek. Een kansje om eens bij een uitgeverij binnen te kijken. Schrijvers signeren (ter plaatse te verkrijgen) boeken en vertellen over hun nieuwe werk. Aanwezig zullen zijn Hans Dekkers, Guus Meijer, Liesbeth Lagemaat, Martijn Knol en Huub Beurskens.

Kijk hier voor meer informatie.

.

Kafka! Schrijfwedstrijf

Kafka! SchrijfwedstrijdCity2Cities, het Utrechtse literatuurfestival waar ik vorig jaar ook al over geschreven heb, vindt dit jaar plaats van 21 t/m 29 april. De cities dit jaar zijn Barcelona en Praag, en de laatste is natuurlijk de stad van Kafka.

City2Cities organiseert daarom een Kafka schrijfwedstrijd: schrijf, net als Kafka, een ultrakort verhaal van maximaal 300 woorden.  Je kunt een stedentrip naar Praag winnen of een Kobo e-reader, en het verzameld werk van Kafka. Niet slecht, voor 300 woorden! Je kunt je verhaal tot 9 april inzenden. Kijk hier voor meer informatie.

.

Verhalenwedstrijd Houten

Verhalenwedstrijd Houten Deze activiteit, daar kan je niet (meer) aan meedoen, maar ik wel. Ik zit nl in de jury van de Houtense Verhalenwedstrijd, die in het kader van de Boekenweek gaat over Vriendschap en andere ongemakken.

Ik heb al een aantal verhalen gelezen en beoordeeld. Er zit van alles tussen, de inzendingen zijn heel gevarieerd. Erg leuk om te lezen. Volgend week gaan we als jury bij elkaar zitten om de beste verhalen eruit te kiezen. Ik ben benieuwd of we makkelijk tot overeenstemming zullen komen.

.

En? Ga jij ook meedoen met één van deze activiteiten?

2 reacties op “Ditjes en Datjes -2-

 1. Nog een leuk ditje en datje

  Gratis Boekenweek-rondleidingen

  Het Letterkundig Museum maakt deze Boekenweek vrienden. Kom naar het museum en neem deel aan de speciale Boekenweek-rondleiding. Deze staan net als de Boekenweek zelf geheel in het teken van vriendschap en andere ongemakken en belichten het beste en het slechtste in schrijversrelaties. Dwaal door het museum en ontmoet schrijvers en hun boezemvrienden of ‘harts’vijanden aan de hand van bijzondere documenten en portretten uit de collectie. Laat u meevoeren langs enkele innige literaire vriendschappen en ontdek de verhalen achter de boeken.

  De Boekenweek-rondleidingen zijn gratis voor bezoekers van het Letterkundig Museum, u betaalt alleen entree. Maximaal 20 personen per rondleiding.

  Leesclub-arrangement

  Lid van een leesclub? Leest u veel met uw Vriendenkring? Vier dan de Boekenweek in het Letterkundig Museum met het gratis Leesclub-arrangement. Het museum biedt u en uw leesclub niet alleen de Boekenweek-rondleiding aan, na afloop van de rondleiding krijgt u ook een kopje koffie, thee en iets lekkers. Daarna kunt u uiteraard op eigen gelegenheid nog verder rondkijken in het museum.

  Dit arrangement is te boeken voor groepen vanaf 8 personen.

  http://www.letterkundigmuseum.nl/Nieuws/Nieuws/tabid/84/YearMonth/201201/ItemID/174/Title/GratisBoekenweekrondleidingen/Default.aspx

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s