Vrouw zoekt berg om tegen op te zien van Noelle Hancock

Vrouw zoekt berg om tegen op te zien van Noelle HancockVind je dit geen fantastische titel? Het boek is een memoir, oftewel een waargebeurd verhaal, waarin de schrijfster vertelt over haar jaar waarin ze allerlei dingen heeft gedaan die ze eigenlijk niet durfde.

Dat leek mij wel interessant om over te lezen.

Vrouw zoekt berg om tegen op te zien: Waar het over gaat

Noelle Hancock las een memoir van Eleanor Roosevelt, de vroegere presidentsvrouw, en werd daardoor geinspireerd. Eleanor was een beetje een muisje in haar jongere jaren maar ontwikkelde zich tot een zelfstandige vrouw die alle situaties met zelfvertrouwen aanpakte.

Eén van haar uitspraken was: “Doe elke dag een ding waar je bang voor bent”. Noelle Hancock vindt dat ze de laatste jaren in een sleur terecht is gekomen en weinig spannende dingen doet. Als ze dan ook nog haar baan kwijtraakt (maar wel voldoende geld in reserve heeft) besluit ze de raad van Eleanor Roosevelt op te volgen en elke dag iets engs te gaan doen.

Natuurlijk doet ze niet elke dag iets heel erg engs. Sommige dagen is het een kwestie van iemand opbellen die ze eigenlijk niet durft te bellen of voor zichzelf opkomen in een lastige situatie. Maar andere dagen gaat ze er hard tegenaan: zwemmen met haaien, skydiving, karaoke, stand-up comedy, trapezewerk en daar vertelt ze dan ook het meeste over.

Zo vult ze een heel jaar met dingen waar ze bang voor is.

Ze leest ondertussen ook meerdere memoirs en biografieën van Eleanor Roosevelt, en deelt wat ze leest af en toe met haar eigen lezers. Zo krijg je een beeld van het inspirerende leven van deze vrouw.

Vrouw zoekt berg om tegen op te zien: Wat ik ervan vond

Ik was meteen geinspireerd! Er zijn altijd wel dingen die je liever niet doet omdat je niet weet hoe dat gaat uitpakken en natuurlijk valt het bijna altijd mee. Ik vond echter sommige van haar activiteiten een beetje overdreven. Met haaien zwemmen? Trapezewerk? Ik heb niets speciaals tegen haaien maar hoef ook niet per sé met ze te zwemmen. Ben ik bang, of gewoon niet geinteresseerd? Hoogtevrees heb ik ook, maar ik fiets liever 25 keer die ene brug over die ik eng vind (ik ga altijd aan de kant van de tegenliggers rijden) dan een cursus trapeze boeken.

Het boek is echter heel vermakelijk, grappig geschreven en af en toe moest ik hardop lachen.

Ik had wel graag iets meer willen weten over de kleinere dagelijkse enge dingen die ze onderneemt. Het boek staat vol met heroïsche en prijzige escapades. Ik had graag wat kleinere ideeën aan de hand gedaan.

Hoewel Eleanor Roosevelt’s leven me op voorhand niet interesseerde, vond ik het toch leuk om meer over haar te lezen, want ze was een hele speciale vrouw met een heel apart leven. En bij bepaalde situaties dacht ik (net als Noelle Hancock overigens): als zíj op háár leeftijd zoiets kan dan kan ik dat toch zeker ook?

Ik heb nog geen berg(en) gevonden waar ik aan wil werken, maar ik heb er wel zin in om iets vergelijkends te gaan doen. Voor een paar maanden of zo.

Mijn waardering: 4.5/5

Ik las dit boek: omdat ik verhalen over mensen die dingen doen waarvan ze nooit verwacht hadden dat ze het zouden kunnen erg inspirerend vind

Dit boek heb ik: gekregen van Lev. (onderdeel van A. W. Bruna) tijdens Manuscripta in ruil voor mijn emailadres (voor hun mailinglist)

Aantal bladzijden: 376

Gepubliceerd in: 2011 (Augustus; Engels origineel: My Year with Eleanor, 2011)

Extras: De boektrailer! Extra leuk als je het boek al hebt gelezen trouwens, want je ziet er verschillende highlights uit het boek in terug.

4 reacties op “Vrouw zoekt berg om tegen op te zien van Noelle Hancock

  1. Het lijkt me een apart boek. Ik zag op twitter nog iemand die het aan het lezen was. Het leek me zo vermoeiend, iedere dag iets doen wat je eigenlijk niet durft. Het doet me wel denken aan een uitspraak van Steve Jobs die ik erg goed vond (zowel Jobs als de uitspraak). Hij zei de grenzen zijn door andere mensen gemaakt, als je dat wilt kun je ze verschuiven. In iets andere woorden, dat wel, maar de strekking is duidelijk. Het lijkt me dat ze daar een jaar mee bezig is geweest.

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s