Narnia: De reis van het drakenschip van C. S. Lewis

Narnia: De reis van het drakenschip van C. S. LewisEen kinderboek zal je niet zogauw op De Boekblogger tegenkomen. Deze kreeg ik van Uitgeefmaatschappij Kok Ten Have toegestuurd, en vooruit, voor één keer kan het best.

De reis van het Drakenschip: Waar het over gaat

De reis van het drakenschip begint bij Eustaas thuis. Hij is een neef van Edmund en Lucy (die ook in de andere Narnia boeken voorkomen) en zij logeren bij hem. Hij is geen leuke jongen en ze doen hun best om hem te vermijden.

Toch zijn ze alledrie samen als het schilderij met een drakenschip erop tot leven komt. Ze worden meegezogen door het water en komen terecht op het schip, waar ze oude bekende prins Caspian aantreffen.

Caspian is op zoek naar zeven edelmannen die door zijn oom Miraz waren verbannen. De kinderen reizen met hem, de sprekende muis Rippertjiep en de rest van de bemanning naar het onbekende Oosten, waar het land van de leeuw Aslan zou liggen.

Onderweg naar het Oosten komen ze op verschillende eilanden de edelmannen tegen, die allemaal om een al dan niet magische reden niet weg kunnen van het eiland. Veel avontuur en tegenslag maar natuurlijk loopt alles weer goed af.

De reis van het drakenschip: Wat ik ervan vond

Dit boek is de filmeditie (2010) met een aantal fotos van de film. Ik kon niet achterhalen of de text in dit boek de originele text is, of dat eraan gesleuteld is (bijv. ingekort). Het boek is gebaseerd op het boek van C. S. Lewis.

Hoe dan ook. Het verhaal: ik kende alleen De leeuw, de heks en de kleerkast. Dit boek is misschien iets minder spannend. Er zijn bijvoorbeeld geen heksen, en die kleerkast maakte toch ook een grote indruk op mij.

Het boek is voor kinderen van 9-12 jaar. Mijn zoon van 12 vond het een leuk verhaal.

Zelf vond ik dat ook. Het is beslist een kinderboek. Voor mijzelf is het verhaal te eenvoudig. Maar er zitten genoeg interessante ideeen in om het toch leuk te maken. Zoals het veranderen in een draak nadat je in een drakenhol geslapen hebt, de eettafel die zich elke avond vanzelf weer vult, (en vooral prachtig) het magische boek waar Lucy zich bijna niet meer van kan losmaken.

Het einde vond ik wat minder, maar is voor kinderen denk ik heel acceptabel.

Mijn waardering: 4.5/5 (voor kinderen)

Ik las dit boek: omdat het me leuk leek (ik liet het mijn zoon eerst lezen en vertrouwde op zijn goede smaak).

Dit boek heb ik: gekregen (gratis) als recensie exemplaar van Uitgeefmaatschappij Kok ten Have. Ik heb geprobeerd een objectief oordeel over dit boek te geven.

Aanrader: Jazeker, heel geschikt voor 9-12 jarigen. Ook leuk voor voorlezen aan iets jongere kinderen, denk ik.

Advertenties

4 reacties op “Narnia: De reis van het drakenschip van C. S. Lewis

  1. Ik twijfel al lang of ik nu wel of niet de Narnia-boeken zal lezen, maar na jouw recensie denk ik van niet (ik heb geen kinderen, anders zou ik beslist met hen samen lezen). Voor de zoveelste keer help je mij bij een beslissing. Bedankt!

    • Nadyne, ik denk dat de boeken meer voor kinderen zijn, maar het is moeilijk te zeggen. Ik heb The Lion, the Witch and the Wardrobe op audio geluisterd jaren geleden en dat vond ik best leuk. Maar: de kinderen zaten erbij (in de auto), misschien dat het anders toch minder leuk zou zijn.

  2. Ik ben al lang volwassen, maar vind de boeken van Lewis zalig om te lezen. Ik hou gewoon van zijn schrijfstijl. Er zitten ook zoveel diepere lagen in het verhaal, wat het voor volwassenen uitdagend genoeg maakt. Ik heb de Narnia-reeks zelf verslonden, mijn oudste van elf leest ze ook, terwijl hij voor de rest echt bijna nooit in een boek duikt, en aan die van zeven smeekte me bijna om nog wat voor te lezen.

    • Bedankt voor je reactie, Lewisfan. Ja, die boeken zijn zo geschreven dat ze ook leuk zijn voor volwassenen. Wij hebben met plezier een aantal Narnia audioboeken in de auto geluisterd, op lange afstanden. Echt aan te raden.

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s