Dewey’s Read-A-Thon op 9 Oktober

Read-A-Thon

“Een wat?”, vraag je misschien. Een Read-A-Thon. Dat is net zoiets als een marathon, alleen kun je op de bank zitten en je hoeft alleen maar te lezen. 24 uur lang. Marathon-lezen dus.

Ik doe mee! Het wordt gehouden op zaterdag 9 october. Omdat het een Amerikaans initiatiief is, beginnen wij Nederlanders niet s’morgens, maar pas in de middag. Om 14 uur welteverstaan. En we zijn dus ook 24 uur later, om 14 uur op zondag 10 october, weer klaar.

HIER is meer informatie over de Read-A-Thon (Engels).

Wat doe je nou tijdens zo’n Read-A-Thon?

Ten eerste: veel lezen. Zoveel mogelijk boeken doorwerken. Omdat je op een gegeven moment best moe wordt, ga je niet de verzamelde werken van Tolstoi lezen, maar je houdt het wat eenvoudiger. Een populair boekje, een detective of een chick-lit. En misschien begin je wel met wat zwaardere kost, maar je houdt iets lichters achter de hand.

Ten tweede: niet veel andere dingen doen. De bedoeling is dat je 24 uur leest. Maar dat is zowat onmogelijk. Dus moet je jezelf een doel stellen, bijv. ik lees 14 uur. Da’s nog best veel! Maar er zijn inderdaad mensen die niet of nauwelijks slapen, geen eten koken, niet douchen, of de deur uit gaan.

Ten derde: contact houden met de buitenwereld. Dat wil zeggen, met anderen die meedoen met de Read-A-Thon. Je schrijft een blogbericht, elke paar uur of zelfs elk uur, om de anderen op de hoogte te houden hoeveel je al gelezen hebt en of je al moe wordt. En natuurlijk is het ook leuk om te horen hoe de anderen eraan toe zijn. Dus ga je hun blog bezoeken en ze aanmoedigen.

Ten vierde: meedoen met mini-challenges. Hoeft niet, mag wel. Mini uitdagingen zijn kleine taken die je tussen het lezen door even doet. Bijv. een voorplaat van een boek ontwerpen (heel eenvoudig, er worden aanwijzingen gegeven) of een favorite hoofdpersoon noemen en beschrijven. Deze mini-challenges zet je op je blog, en je linkt aan de oorspronkelijke bedenker van de challenge, zodat andere mensen ook kunnen zien wat je gedaan hebt.

Klinkt leuk?

Als je zin hebt om mee te doen kun je je tot op het laatste moment opgeven bij de organisatoren. Laat het me weten, dan moedig ik je aan.

Misschien heb je wel zin om mij en andere Nederlanders aan te moedigen maar wil je niet zelf meedoen? Hier zijn onze blog adressen en t.z.t. schrijven we nog een postje om te vertellen dat we zijn begonnen.

Lijstje van Nederlandse bloggers die meedoen met de Read-A-Thon:

Mocht je het maar belachelijk vinden, laat maar een reactie achter! Ook als je het wel leuk vindt. En mocht je nog andere bloggers weten in dezelfde tijdszone die ook meedoen, laat het even weten dan voeg ik ze toe aan de lijst.

Hopelijk tot 9 october!

Advertenties
door Leeswammes Geplaatst in Boeken Getagged

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s