Dokter Jazz van Stine Jensen

Dokter Jazz van Stine Jensen

Dokter Jazz

Een aardig boekje over dokter Jazz, de bijnaam van de oom van de hoofdpersoon Dolly. Haar oom, echte naam Mads Laudrup, overlijdt op 46-jarige leeftijd en Dolly gaat op onderzoek uit om meer over hem te weten te komen. De reden om dit te doen vond ik vaag en voor mij niet overtuigend (hij was haar oom, ze wil meer weten over haar familie). Ze ontdekt dat hij een tijd in Saoedi Arabie heeft gewoond, maar daarna in Denemarken een kliniek had voor het herstel van maagdenvlies. Dit is een uitkomst voor Saoedische vrouwen die zich er graag voor laten overvliegen.

Op een gegeven moment blijkt er een schermutseling geweest te zijn tussen een Arabische man en een Deense vrouw, Selma, op het terrein van de kliniek. Dolly vindt hierover weinig materiaal maar wel ontmoet ze de dochter van deze Deense vrouw die haar de dagboeken van haar moeder laat lezen.

De zoektocht in de tegenwoordige tijd wordt afgewisseld met verhalen over haar oom en over Selma alsof Dolly er zelf bij geweest is. Ze heeft dus wat ze gehoord heeft over Mads en over Selma geromantiseerd. Dit leest lekker weg, maar het resultaat is twee verhalen over mensen die zeer weinig met elkaar te maken hebben gehad. Dat lag bij mij niet helemaal lekker.

Advertenties

Laat hier je reactie achter.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s